Mluvte o signálech se svými biskupy!

4. 7. 2008 8:41
Rubrika: Akce

Pouze někteří biskupové registrují, že signály.cz existují

Letos poprvé otvírají první poutníci poutní cestu ze Svatého Hostýna na Velehrad. Přesně v půli cesty se uskutečnila večer mše ve farním kostele Filipa a Jakuba. Mši si nenechali ujít biskupové z Čech a Moravy a nechyběl ani bývalý apoštolský nuncius v České republice Giovanni Coppa, kterého Papež Benedikt XVI jmenoval loni na podzim kardinálem.

Po mši následovala slavnostní večeře v prostorách fary. Do klubu pod Kánoí byli přizváni sponzoři, kteří se spolupodíleli na vybudování poutní cesty v hodnotě 750 000 Kč. Mezi nimi byl i známý český fotbalista Zdeněk Grygera, mometálně hrající za Juventus Turín. Kluci ministranti se předháněli v podpisech :-)

Biskupové večeřeli v sále fary a naskytla se příležitost oslovit je s drobnou prezentací signálů ;-]

Mluvme s nimi o signálech, je důležité zajistit větší podporu signálům, aby se mohly dál rozvíjet! 

Cituji minulý Katolický týdeník (č. 26) :

"Církev potřebuje jako každý jiný živý organismus veřejné mínění, vyrůstající ze vzájemné výměny názorů jejich členů. Jen tak lze dosáhnout pokroku v jejich myšlení a jednání. Životu církve cosi schází, jakmile z něj mizí veřejné mínění. Vinu na tom nesou jak pastýři, tak věřící." Právě toto uvádí o roli veřejného míněnív církvi a jeho formování médii pastorální instrukce Comunio et Progresio z roku 1971.

Ke tvorbě veřejného mínění pro naši místní církev významně přispívají křesťanská média, např. Katolický týdeník. Potřebná výměna názorů se realizuje v tradičních médiích daleko složitěji než na signálech!

Komunitní servery jsou fenoménem doby, které vznikly za poslední 2-3 roky - Facebook, Myspace jsou mezi 6 nejnavštěvovanějšími weby na celém světě. 

 

 

Zobrazeno 1200×

Komentáře

Hever

Jestli ti to není zřejmé, Blesk se neostýchal dojít do místnosti, kde seděli u stolu po večeři všichni biskupové a snažil se je seznámit se signály.cz :)

Jinak včera v klubu to bylo dobré - raut. Hezky jsme vyčkali, až se prostory začnou vylidňovat a potom jsme sami nastoupili k drobné ochutnávce (pře*rali jsme se jak *ovada).

vojtec

Škoda, že jsem neměl u sebe letáček signály.cz, když jsem byl včera u zpovědi u Mons. Esterky :-)

Anicka

Výborně, Blesku! Vidím, že jsi fakt rychlý a pohotový "jako blesk".Je to fakt potřeba, a nejen aby se o signálech mezi biskupy více vědělo a mluvilo, ale aby se, až zjistí, jaký je to super projekt, taky do něj rádi zapojili.Signály vznikají od laiků, a bylo by dobré, aby tam byla nadšená duchovní podpora, třeba formou on-line odpovědny na všechny otázky, které má mladý člověk na své duchovní vůdce, jako to bývá v podobných projektech v zahraničí.Rozdíl bývá i v tom, že na rozdíl od ČR to často připraví pro mladé sami kněží a biskupové je v tom podporují.A jsou štastní, že tam mladí chodí a ptají se a duchovně rostou...Tak snad brzy někteří z biskupů nebo komunit nebo kněží zatouží být duchovními guru těch 9000 uživatelů.

Blesk

Díky za podporu...Na Activ8 jsme meli na navsteve u nas ve stanu signalu 4 ceske biskupy 1 slovenskeho. Moderni trend v komunikaci na bazi komunitniho serveru jim zatim moc nerika, ale postupne se jim to snazime osvetlovat ;-]
U signalu je nesmirne zajimava skutecnost, ze si slapou cestu samy..

ObiSkyWalker

Dobrá práce, tleskám :-)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz